HTML

A firkász, a vegyész és a bölcsész hegyi kalandjai

A firkász, a vegyész és a bölcsész, cimboráikkal együtt az elmúlt néhány évben begyűjtöttek jó pár élményt jó pár hegyen. Most elérkezettnek látták az időt arra, hogy ezeket közre is adják. Reményeik szerint szórakoztató formában. Vélemény, ötlet, tetszésnyilvánítás, fikázás, egyéb - vagy kommentbe, vagy ide: endorfin.k.e@gmail.com

Friss topikok

Eszterince, a 'taktikus' mászó

2010.05.16. 22:33 hunquintil

A címben említett taktikus mászás - hogy rögtön az elején lelőjem a poént -, Eszterincénél abban merül ki, hogy egy-egy hosszabb túra előtt boszorkányos ügyességgel és még ennél is kifinomultabb diplomáciai érzékkel mindig úgy szervezi a pakolást, hogy a nehezebb cuccait szétosztja a fiúk között. Így ő a pehelykönnyű kis zsákocskájával előrerombol fényképezni/napozni/heverészni/pihenni, miközben mindenki más küzd az óriási pakkokkal. Aztán persze csodálkozik, hogy a többieknek miért tart olyan sokáig azt a nyamvadt kis húszméteres szintkülönbséget megtenni… 

Jellegzetes példa erre ez a kép itt balra: Eszterincén jóformán nem is látszik hogy hátizsák van a hátán, míg a teherhordók (Béla és Tibi) ki sem látszanak a sajátjuk alól. 

 

 

Ennek a taktikának egy másik hozadéka, hogy amíg mindenki más a nagy hátizsákokat rendezi (ne feledjük: az ő cuccaival), addig ő szemrebbenés nélkül félre tud vonulni még egy kis indulás előtti szunyókálásra.

Ezt a formáját az időtöltésnek sziklafalak tövében is kultiválja: ha alkalma nyílik rá, szívesen össze-gömbölyödik pár percre akár egy óvatlanul őrizetlenül hagyott kötélcsomón is.

 

A legnagyobb magasságban végrehajtott alvása 4559 méteren volt, a Monte Rosa csoport tetején, a Margherita-házban. A nagy magasság miatt itt beödémásodott a szája, ez lett az ún. kacsaszáj. Esztétikai okokból (és természetesen a családi béke megőrzése végett) erről sajnos nem áll módomban képet publikálni. Mindannyiunk szerencséjére ez az állapot gyorsan el is múlt.

Meg kell még róla említenünk, hogy ügyesen biztosít sziklán: a maga kis 50- kilójával az én 80+ -os habtestemet flottul meg tudja tartani esésnél/eresztésnél.

Azt is az ő számlájára kell jóváírnunk, hogy rajta keresztül ismertük meg vegyészünket, Lacát.

Magashegyi kalandjait most bizonytalan ideig szünetelteti, fontosabb teendői akadtak: a kölyköket, MBJ-t és MJA-t nevelgeti.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://endorfin.blog.hu/api/trackback/id/tr342008658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avegyész 2010.05.17. 22:33:23

Családtagként mit is mondhatnék: őszintén nagyon örülök, Eszti, s egyúttal remélem, hogy lesz majdan még a csatlakozók közt családtag! :)
süti beállítások módosítása