HTML

A firkász, a vegyész és a bölcsész hegyi kalandjai

A firkász, a vegyész és a bölcsész, cimboráikkal együtt az elmúlt néhány évben begyűjtöttek jó pár élményt jó pár hegyen. Most elérkezettnek látták az időt arra, hogy ezeket közre is adják. Reményeik szerint szórakoztató formában. Vélemény, ötlet, tetszésnyilvánítás, fikázás, egyéb - vagy kommentbe, vagy ide: endorfin.k.e@gmail.com

Friss topikok

Atis doktor

2011.03.25. 22:58 hunquintil

Atis doktor a szombathelyi mászókülönítmény oszlopos tagja – bár szűk értelemben véve nem alapító tagja az Endorfin Kalandsport Egyletnek, nem egy esetben volt a kötél másik végén (pédául a Glockneren, de említhetném az egyik Dachstein-es kalandot is, vagy akár a Jalovecet, ahol a zacskós paprikáscsirke íze örökre beleette magát a termoszomba).

Róla annyit kell tudni, hogy amikor megismerkedtünk (és én még csak kacérkodtam a magashegyek világával), akkor neki már néhány meredek kaland már szerepelt a dicsőséglistáján. Többek között megmászta a Mont Blanc-t olasz oldalról, a Gonella ház felől, de legdurvább a Matterhorn-mászásuk volt: mászás közben rájuk esteledett, és úgy döntöttek, hogy nem fordulnak vissza, hanem fenn éjszakáznak. Így is lett, rákötötték magukat a drótkötelekre standot hevenyésztek a sziklákon, oda rögzítették magukat, a csapadék ellen nejlon szemetes-zsákokat (!!!) húztak magukra, aztán állva aludtak valami párkányon összegömbölyödtek aludni. Ja, és az egészben a legszebb, hogy tele volt statikus elektromossággal a levegő, de annyira, hogy a drótkötél, amire rácsatlakoztak, egész éjszaka zizegett… A villámok ott csapkodtak körülöttük egész éjjel, és reggelre vastag hóréteg alá kerültek - végeredményben volt haszna a kukazsákoknak. Az egész sztorit ő maga ennyivel intézi el: "nagyon régen aludtam olyan jót, mint akkor..."

Sokoldalú mászó, sziklán és műfalon éppolyan otthonosan mozog, mint magashegyen. Nemrégiben együtt kaptuk el a sítúrázás (na jó, az ő esetében inkább snowboard-túrázásról beszélhetünk) vírusát: gyalog fel, cucc a háton, aztán sín/deszkán le.

Védjegye, hogy látványos (=kitett) helyeken látványos pózokban fényképezteti magát. A Matterhorn-kalandból azért sejthető, hogy bevállalós mászó, kiélezettebb helyzetekben azon agyal, hogyan lehet tovább menni, nem pedig azon, hogy miért kéne visszafordulni.

Szabadidejében - mármint amikor éppen nem valami hegyoldalban bandázik, vagy függőleges ésvagy vízszintes falakon csimpaszkodik - mindenféle épületeket tervez.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://endorfin.blog.hu/api/trackback/id/tr712772106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hunquintil 2011.03.28. 09:50:43

Időközben a cenzor finoman jelezte, hogy a zizegős drótköteles élmény az egy másik túrán esett meg másokkal. Nem baj, a hiteles történet még nagyobbat szól...
süti beállítások módosítása