HTML

A firkász, a vegyész és a bölcsész hegyi kalandjai

A firkász, a vegyész és a bölcsész, cimboráikkal együtt az elmúlt néhány évben begyűjtöttek jó pár élményt jó pár hegyen. Most elérkezettnek látták az időt arra, hogy ezeket közre is adják. Reményeik szerint szórakoztató formában. Vélemény, ötlet, tetszésnyilvánítás, fikázás, egyéb - vagy kommentbe, vagy ide: endorfin.k.e@gmail.com

Friss topikok

Balázs, az örök opportunista

2010.01.14. 23:31 hunquintil

Balázzsal a közös múltunk elég hosszú. 14 éves korunk óta ismerjük egymást, gimnáziumi osztálytársak voltunk. Azokban az időkben a Vinye ‑ Porva-Csesznek útvonalon tettünk néhány emlékezetes túrát. Mindjárt a legelső után majdnem ki is hajítottak minket az iskolából. (Erről talán lesz is majd egy teljes értékű bejegyzés.) 

A hülyegyerek és a Lyskamm.jpgŐ a csapat firkásza - végzettségét tekintve zsurnaliszta. Egy hetilapnál dolgozott, egész vállalható cikkeket jegyzett. A hetilaptól dobbantott, de attól még a toll maradt a fegyvere - a szó legszorosabb értelmében, merthogy most a Honvédség berkein belül bűvöli a betűket.

Fent ő az, aki (a hegymenet, az ereszkedés, az eső, a havazás, a napsütés, a szél stb. miatt) egyfolytában nyavalyog, és keresi az ürügyet, hogy miért nem kéne megmászni az adott hegyet.

Erre az évek alatt egész körmönfont taktikát épített fel. Pechjére már kiismertük: először mindig a „Gyerekek, akarjuk mi ezt?” típusú költői kérdések jönnek. Aztán következik a „Menjünk inkább valami fürdőhelyre!” motívum; ezt a napirendi pontot elég sokáig mantrázza. Aztán előbb vagy utóbb az autópályán úgyis akad egy kijárat, ami valami strand/wellness-fürdő/tengerpart közvetlen megközelítési útja. Ilyenkor jön a „Tessék, csak pár kilométer, és már csobbanhatnánk is…”. Amint elhagyjuk az aktuális elágazást, némi lelkifurdalást ébresztő szöveg következik, a megfelelően szemrehányó hangsúllyal, majd hamarosan kezdődik a ciklus elölről. Az utolsó ütőkártyát a hegy lábánál veszi elő: „Srácok, menjünk felvonóval, én szívesen befizetlek benneteket…

Persze ugyanúgy élvezi a túrát, és amikor éppen nincs ott velünk, hiányzik is, a nyavalygásaival együtt.

Egyszer kapott egy erősen akciós ajánlatot és egy pillanatra elgyengült; azóta büszke tulajdonosa a világ legcsúnyább jégcsákányának. Időközben kiderült, ez a csákány nem egyedi darab az országban: Balázs ugyanis - többé-kevésbé munkaköri kötelességéből is kifolyólag-, a netet túrja, és ha véletlenül talál egy fotót arról, hogy másnak is van ilyenje, kötelességének érzi, hogy azt nagy büszkén az orrunk alá dörgölje.

 

 

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://endorfin.blog.hu/api/trackback/id/tr161673466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása