HTML

A firkász, a vegyész és a bölcsész hegyi kalandjai

A firkász, a vegyész és a bölcsész, cimboráikkal együtt az elmúlt néhány évben begyűjtöttek jó pár élményt jó pár hegyen. Most elérkezettnek látták az időt arra, hogy ezeket közre is adják. Reményeik szerint szórakoztató formában. Vélemény, ötlet, tetszésnyilvánítás, fikázás, egyéb - vagy kommentbe, vagy ide: endorfin.k.e@gmail.com

Friss topikok

A kezdetek 1.

2009.12.25. 23:22 hunquintil

A mai bejegyzésből kiderül, hogy tulajdonképpen hogyan is hergeltük bele egymást Balázzsal ebbe az egész hülyeségbe, ami igazából maga a hegymászás. Vagy mégsem. Bővebben tovább után. 

Elgondolkoztam azon, hogy hol és mikor kezdődött.
 
Akkor, amikor még kisgyerek koromban elvittek a szüleim a Schneebergre? Vagy akkor, amikor gimnazista korunkban mindig a Bakonyba járkáltunk? Vagy akkor, amikor Laca a szüleivel bejárta az országos Kéktúrát? Esetleg akkor, amikor Balázs cserkészkedett?

Külön-külön mindegyik szálnak van létjogosultsága, magyaráznak is valamennyit a nagy egészből, de konkrétumokra valamikor egyetemista korunkban került sor.

Éppen latintanulás ürügyén ültünk össze Balázzsal az Odeon kávézóban, a Puskin mozinál, ami persze sörözésbe torkollott. Balázs fülig érő szájjal újságolta, hogy a Pázmányon a kötelező tesióra keretein belül elfogadják a falmászást.
És hogy van-e kedvem vele tartani.
Volt.

Az első időkben műfalakra jártunk (Bercsényi kollégium, a szép emlékű K2, Excelsior), és nem is gondoltunk magas hegyekkel. Kirándulgattunk itthon, eljárogattunk a falakhoz, síelgettünk, és tulajdonképpen egész jól elvoltunk. Csak álmodoztunk arról, hogy valaha igazi sziklán vagy magashegységekben fogunk csámborogni, de azért a felszerelésünk szépen apránként gyűlt.

Egymástól függetlenül vásárolgattuk össze a dolgainkat, de valahogy mégis mindig sikerült tök egyforma cuccot vennünk. Ezen persze a harmadik alkalom után már meg sem lepődtünk, teljesen természetesnek vettük.
 
Aztán eltelt pár év, én az akkori csajommal végigcsináltam egy nyári Fogarasi-havasok gerinctúrát, rápróbáltunk a Triglavra és Dachsteinre is (egyiket sem másztuk meg akkor - ennek később nagy jelentősége lesz), és a diploma évében elvégeztem egy alapfokú tanfolyamot. Balázs eközben felszaladt az Etnára, Laca meg, bár ekkor még nem ismertük, javában tekergett az országos Kéktúrán és a Tátrában.
 
Nálam itt volt egy törés, kidobott a csajom és nem sokkal utána egy hónapig nyomtam az ágyat mindenféle nyavalyákkal (szilveszteri buli a belgyógyászaton – eszméletlen). Na ekkor volt időm gondolkozni arról, hogy hogyan tovább.
És a végén arra jutottam, hogy…

Szólj hozzá!

Címkék: hegymászás kezdetek endorfin

A bejegyzés trackback címe:

https://endorfin.blog.hu/api/trackback/id/tr911623347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása